我上星期去饮茶 , 可能早O既关系(大约10:00AM)人唔系太多 , 我攞左张7位飞 , 唔使2分钟已经有位 , 件事就因为咁开始 , 以下对话全属真实 : 门口登记个姐姐仔: 小姐 ! 你D人到整未呀 ? 有几个到左 ? 我答 : 未有人到呀 ! 得我一个 ! (其实我打算就算唔比枱我 , 我等多一阵都无所谓 )门口登记个姐姐仔: 咁佢地重有几时先到呀 !我答 : 我唔知......(点知姐)门口登记个姐姐仔: 你打电话问下啰 !!! (我好合作 , 即刻打电话)我答 : 5-10分钟左右啦 !!门口登记个姐姐仔: 咁即系到边呀 !!!我答 : 附近啦 !门口登记个姐姐仔: 7位 , 你肯定 !我答 : 系呀 , 你问左我3次啦 !门口登记个姐姐仔: 我唔理你一阵够唔够7个人 , 我地都收足7位茶钱架 !!!我都唔明 , 你成日追住我 , 问我D人几时黎 , 我答你10分钟 , 咁如果佢10分钟之后都未到 , 咁你系唔系赶我走哎 ??大佬 , 我比钱黎饮茶 , 唔系黎受你气 ! 我写左投诉书 , 放左系意见箱 , 但系呢 , 事隔3日啦 , 影都无 !!!四个字 , 不知所谓 !!

门口登记个姐姐仔: 咁佢地重有几时先到呀 !
我答 : 我唔知......(点知姐)
我答 : 5-10分钟左右啦 !!
门口登记个姐姐仔: 咁即系到边呀 !!!
我答 : 附近啦 !
门口登记个姐姐仔: 7位 , 你肯定 !
我答 : 系呀 , 你问左我3次啦 !

我都唔明 , 你成日追住我 , 问我D人几时黎 , 我答你10分钟 , 咁如果佢10分钟之后都未到 , 咁你系唔系赶我走哎 ??大佬 , 我比钱黎饮茶 , 唔系黎受你气 ! 我写左投诉书 , 放左系意见箱 , 但系呢 , 事隔3日啦 , 影都无 !!!四个字 , 不知所谓 !!!