2023-06-20
位于西营盘高街的巴刹鸡饭,店舖面积唔细坐得舒服,用了食物的图画做装饰,店内放了圆枱圆凳好有家的感觉。🫶餐牌一张,食物一目了然,有啲食物也是未试过的,点餐用点餐纸就可以了。👍💯😋炭烧沙爹牛肉🐮,猪肉🐷各3串$88鸡肉🐔x3串$48上枱时用一个细小的炭炉🫕盛载住串烧,很是吸引眼球,串烧表面微微焦脆,肉质唔干多汁,尤其是鸡串🐔特别嫩滑好食,配上自家制的沙爹酱好味到食唔停口。💯💯💯😋巴刹鸡🐔捞面改配鸡髀🍗$71我们加了$配鸡髀🍗,去了骨的鸡肉嫩滑多汁,这碗面🍜非常好食,面质有啲似日本拉面🍜的口感,配上特制酱油捞来吃唔咸少甜,好味!😋👍炸皮蛋饺🥟$32炸皮蛋饺🥟都要一赞,皮薄馅靓,表皮炸得很脆口,里面嫩肉夹著糖心皮蛋口感非常好,不用沾酱料也好好味!💯💯💯🫶猪手🐷一只$120一上枱劲大碟,猪手🐷炆得几淋又入味唔咸,猪手皮入口即溶,满口骨胶原,超满足!💯💯💯💯💯🫶🫶🫶✨✨✨南乳炸鸡翼$28表皮炸到好香脆很入味,好香南乳味,里面啲鸡肉够juicy!😋👍猪油渣汤面🍜$46香港唔多地方有得食,所以叫了一碗来尝尝,汤底唔会好油腻用了清汤嚟煮,配上即炸起嘅猪油渣入口香脆即溶,不是太肥腻,猪油嘅香味起口腔内回荡
炭烧沙爹牛肉🐮,猪肉🐷各3串$88
鸡肉🐔x3串$48
巴刹鸡🐔捞面改配鸡髀🍗$71
炸皮蛋饺🥟$32
猪手🐷一只$120
南乳炸鸡翼$28
猪油渣汤面🍜$46
香港唔多地方有得食,所以叫了一碗来尝尝,汤底唔会好油腻用了清汤嚟煮,配上即炸起嘅猪油渣入口香脆即溶,不是太肥腻,猪油嘅香味起口腔内回荡,仲有秘制辣椒油同秘制胡椒粒,唔怕辣的可以加入试一试。👍
咖央椰丝手抓饼$28
薄薄一片,口感似印度松饼,上面铺上咖央、椰丝和芝麻趁热吃好正,可当饭后甜品。👍🫶✨✨✨
罗汉果龙眼冬瓜茶$22
普洱菊花冷泡茶$20
全是自家每日新鲜制的,罗汉果龙眼冬瓜茶很润喉,甘甘甜甜很好饮,推荐!🫶🫶🫶💯💯💯