餐厅: 緻素坊
资讯:

2024-10-06 2042 浏览
姨甥女睇到网上介绍这间餐厅食物好食,家姐系素食者及就嚟生日,姨甥女即刻打电话去订位,订位都要订2个星期。这间素食餐厅食物质素系好食,但系侍应赶收碟,即系等于赶收工,赶收工即系赶人走先评论食物质素我哋4个人,叫左7个点心,二碟炒饭及炒面。榄菜炒饭唔多油,粒粒分明,好味黑松路炒面,好食,豉油不是死甜,有咸味。好多酒楼都系死甜豉油味点心,鸡扎包住有粟米芯,冬菇,猴头菇好味。素虾饺质感同真虾饺是一样,好好味春风得意肠,咸水角,小笼包,帝苗饺都好食手撕杏鲍菇炸得够香脆。整体食物质素系好食。但系炒面只碟剩余细半碗嘅炒面,个男侍应不声一响就收走,我哋即刻同佢讲仲有,仲要食呀⋯⋯佢先放回个杏鲍菇碟上还有碎炸,我只手仲揸住对筷子,刚刚放入口,碟上还有,又系佢,又系即刻收走咗只碟,他唔须要30秒,行去我哋张枱,只系讲一句,食物上齐,就开始收枱面上所有餐具。我真系好想问你哋系唔系2点赶收工。火都嚟
先评论食物质素
我哋4个人,叫左7个点心,二碟炒饭及炒面

榄菜炒饭唔多油,粒粒分明,好味
点心,
鸡扎包住有粟米芯,冬菇,猴头菇好味。
素虾饺质感同真虾饺是一样,好好味
春风得意肠,咸水角,小笼包,帝苗饺都好食
手撕杏鲍菇炸得够香脆。
整体食物质素系好食。

2024-10-06
庆祝纪念