2024-01-31
今晚同朋友嚟到食晚飯傾下偈,餐廳位於酒店內樓底相當高裝修高雅座位舒服,絕對係情侶拍拖或者朋友家庭聚會嘅好地方。🤭🤭🥰🥰今晚每人叫咗一樣扒,一份係美國Prime Rib Eye,一份係澳洲和牛M9 Flank Steak。😍😍😍😍😍餐飽係自家製Sourdough,新鮮焗起好香皮脆肉軟。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻沙律兩款一份雜錦番茄配芝士沙律,另一份軟殼蝦沙律,兩樣加埋沙律醋汁,又清爽又開胃。🤩🤩🤩🤩🤩澳洲和牛M9 Flank Steak,300g份量十足,外表煎到香脆格仔紋,肉質嫩滑。配菜有焗原個蒜頭同手切薯片,配搭多元化。🥰🥰🥰🥰🥰Prime Rib Eye,340g同樣夠晒份量,鐘意牛味嘅我啱晒,配菜有忌廉菠菜苗。🤤🤤🤤🤤🤤美國牛勝人之處一定係牛肉味比澳洲和牛味濃,所以各有所長,食牛味美國贏,油香味澳洲勝。👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻甜品有自家製朱古力同桃肉芝士蛋糕,Happy Ending。🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻整體食物同環境都唔錯,絕對係約會同聚會嘅好地方。😊😊😊😊😊
配菜有焗原個蒜頭同手切薯片,配搭多元化。🥰🥰🥰🥰🥰
🤤🤤🤤🤤🤤
整體食物同環境都唔錯,絕對係約會同聚會嘅好地方。😊😊😊😊😊