2013-09-02
虽然今次重点不是想讲其食物..但食评嘛..都是以食物行先~杏汁猪肺汤~是这里有名的..很多人专诚来拜访就是为了这个汤..汤浓..清甜..确实做得不错..很有住家汤的感觉..三葱炒鱼球~非常之惹味..有惊喜是鱼肉够厚..啖啖肉又够新鲜..干扁四季豆~正常..炸子鸡~标榜用本地农场鸡..我对这个挺有期望的..可惜今次这个鸡肉做得亁咗小小又咸咗小小..但皮薄也香脆千层咕噜肉~很有趣..像在吃猪大肠..味道偏酸..焗酿蟹盖~好味!蟹肉颇多..但价钱略贵($88/个)..头抽猪扒(唔记得影相)~呢个正!猪扒肉质爽脆..味刚好..不会太咸..其实..食物不错..但我今次想讲嘅重点系佢地嘅service!20:00坐低..不客满..已经即刻落单..我个蟹盖食剩4份1..阿姐就走埋嚟问我仲要唔要..我即刻愕咗然..我以为系咪我挂住倾偈..坐咗好耐而唔知?我一望只表..21:10..一个钟啫..唔使咁赶呀?!跟住隔离走埋..得番我地一枱仲离谱..开始系我地旁边扫地..我地食净小小𩠌..阿姐A同阿姐B讲..收唔收得..阿姐B话:收啦..喂..收唔收系咪应该问食紧嘅人-->即系我地呢? 跟住朋友问.
20:00坐低..不客满..已经即刻落单..我个蟹盖食剩4份1..阿姐就走埋嚟问我仲要唔要..我即刻愕咗然..我以为系咪我挂住倾偈..坐咗好耐而唔知?我一望只表..21:10..一个钟啫..唔使咁赶呀?!跟住隔离走埋..得番我地一枱仲离谱..开始系我地旁边扫地..我地食净小小𩠌..阿姐A同阿姐B讲..收唔收得..阿姐B话:收啦..喂..收唔收系咪应该问食紧嘅人-->即系我地呢? 跟住朋友问..阿姐你地收几点?佢话收23:00..不过无咩客就早d收!阿姐..你咁赶法..唔系赶收工..系赶客呀! 酒楼嘅价钱..茶餐厅不如嘅服务..要人客再嚟..难度高d啰! 今时今日生意难做..如果好多人等紧位或者真系到收舖时间..我都唔会阻你发达..呢次真系接受唔到啰!四个人食咗成千蚊..比餐安乐茶饭食下都得啩