星期日同男人系附近揾食,本想食华姐清汤腩,但经过见到呢间新开又好似好整洁咁,就问男人食呢间好唔好,因为佢中意食喇沙,我中意饮肉骨茶。一入去,员工好好安排我地坐卡位,本身谂住咁繁忙嘅晚餐时间一定会被安排到啲比较窄嘅位,怎料 有惊喜我地叫左个最多款嘅喇沙,盛惠92,一啲特别都冇,冇鱼片,鲜虾,半只蛋,豆卜,鸡丝,芽菜,「司阴」(男人话唔加好过加,最败律。汤底唔够浓,平时我地都只系食开海南XX,喇沙大X,土司工X,最好食系土司工X,所以觉得呢到需要系新加坡人主理,但见到的都是香港人加一个好似姐姐嘅工人(估下咋,唔知系唔系)豆卜要赞下,索晒啲味,好明显有浸过!我地再叫左个肉骨茶,不过不失,又系唔太重药材味,有4-5件骨,食左两件就举手投降了。冇咩味,平时我都系口味淡果个,点解会咁架不过点野果个辣椒酱油好好好好食,好彩有佢我先食到1/3个饭再食左个星加坡罗白糕,有蛋加落罗白糕黎炒,甜甜地,应该用左ABC酱油炒,口味一般般,觉得偏甜,食左一半再食唔到了。最后叫左个马拉盏通菜,用锅上,好够热,但系,有香味,有卖相,就系冇咸味,相比之下,喇沙个汤底最似正常样,其他都唔系太岩我地口味。我地食左半个钟,都

我地叫左个最多款嘅喇沙,盛惠92,

不过点野果个辣椒酱油好好好好食,好彩有佢我先食到1/3个饭
我地食左半个钟,都系得几台客,其实最令我地以后都唔帮衬就系 果个女人,我地叫落单,个姐姐工人系到装紧饭,呢个女人冇咩野做,都要喝令姐姐工人黎落单,仲有一个40-50岁嘅本地侍应系到食面,可能晚餐挂,跟住姐姐工人趁冇咩客(因所有客已落晒单上晒菜)又走左去食野。突然有台客入黎,个女人(应该系老板)即刻又喝令呢两个侍应招呼,佢地两个被闹后黑晒面咁招呼客人。其实有咩为呢?要身为客人嘅我地听住闹人声食饭,员工又唔开心

总结,同男人说好了,以后都唔帮衬,希望啲员工受少啲气啦
2016-11-06