2024-07-07 31 浏览
好耐冇喺香港食串烧,今日嚟到荃湾一间串烧店,而且完全冇浓烈嘅油烟味,设计都非常新颖,而且干净,座位都好阔落😄首先食串烧好多人都好钟意饮啤酒,而指定啤酒仲有买一送一优惠,不过我就试咗其他饮品🫙爆打香水柠檬$32🫙青柠菠萝梳打$32喺依间烧烤店,都可以饮到唔同嘅特别饮品,而两杯饮品都非常之清凉,就算食烧烤唔饮啤酒,饮呢啲都非常之畅快食物方面有好多款都好特别,所以要一试🍢盐烧A4宫崎和牛 $58估唔到食到咁高级嘅牛肉,真系咬落去入口即溶,唔系净系得个名系A4和牛,烧到好香味,咬落去再有啲牛油汁渗出嚟,真系非常值得抵食🤤🍢麻辣豚肉芫荽卷$22虽然有阵阵嘅麻辣味,但仍盖不上芫荽的香味,钟意食芫荽人食依个真系觉得非常之香口🍢孜然豚肉韭菜花卷 $24一边包咗韭菜,同芫荽卷差唔多,但因为入边转左韭菜,而令到两款味道完全不同,另一款新鲜感🍢西班牙猪肋肉 $24依款猪腩肉系稀有部位,食落去唔会好韧而且干,而系咬落去亦都非常之Juicy🍢汁烧赤鸡心 $22每一粒鸡芯都烧得好香口,咬落去有肿脆爆嘅感觉,外脆,入边有啲味汁流出嚟,更加美味🍢盐烧开边鸡中翼(两只) $20唔好以为有骨而觉得麻烦,呢度非常之细心鸡翼

🫙爆打香水柠檬$32
🫙青柠菠萝梳打$32

食物方面有好多款都好特别,所以要一试
🍢盐烧A4宫崎和牛 $58

🍢麻辣豚肉芫荽卷$22

🍢孜然豚肉韭菜花卷 $24

🍢西班牙猪肋肉 $24

🍢汁烧赤鸡心 $22

🍢盐烧开边鸡中翼(两只) $20
唔好以为有骨而觉得麻烦,呢度非常之细心鸡翼开咗边,食落去整得方便,盐烧唔会令到鸡翼好咸,而系带出咗鸡嘅鲜味

🍢辣辣地烤羊架 $48

🍢辣辣地烤羊架 $48
大大嚿,入边唔会烧到熟晒,而系咬落去仍系非常之通红,所以唔会太干身,食落去仍有啲肉汁渗透出嚟,微微嘅洋葱味,增加烧烤嘅香

🍢新鲜手切牛胸爽 $22
真系笑得好出色,咬落去系最口,而唔会因为系牛胸锁而食落去淡淡肥猪肉,而觉得好漏

🍢盐烧和牛牛小排 $48
虽然之前有食过宫崎和牛,但两款牛完全不同,冇一款比较失色,牛小排嘅牛味更加浓郁,而且更有嚼口

🍢厚切盐烧牛舌拖罗 $48
真系同个名一样,非常之口齿,而且亦都像拖罗一样好腍滑,非常之正👍🏻

🍢鸡皮墨鱼滑 $38
用消毒碎晒嘅鸡皮,包住软腍腍嘅墨鱼滑,呢个真系外脆内软,而且其他舖头都食唔到,真系一大特色

🍢川烧蒜蓉茄子 $36
我做足够嘅辣椒、蒜蓉,增加茄子嘅味道👍🏻

🍢牛油蒜蓉焗杂菇 $38
比我想像中更加有牛油嘅香浓味道,配上大量嘅蒜头,混合而成,令到菇味更加突出

🍢水汁烧免治鸡肉软骨棒 $38
呢个亦系其中一款推介食品,上到枱估唔到咁靓,一支软骨摆一碟,再配上日本生鸡蛋,用软骨棒点上生鸡蛋嘅汁,食落去有微微嘅蛋香味,再配上鸡汁、鸡软骨,真系多重口感一次过感觉到。

🍢蟹膏烧饭团 $38
估唔到会有咁多蟹膏提供,而且外面烧到脆卜卜嘅饭团,配上微微香味嘅蟹膏,食落去更加鲜味

🍢鳗鱼炒饭 $58
本身呢个价钱,只系一碗饭,点知上到菜都咁大碗,入边有不少配料,当中亦有肉质肥美嘅鳗鱼,食咗咁多串烧再配上一个鳗鱼饭,真系非常完美🥰

整体嚟讲依间烧烤店都非常之高质素,不但只食物用了非常之高质,而且烧亦都烧得时间啱啱好,唔会过生或过熟而搞到食物唔好味!另外值得一赞嘅系员工服务真系非常之好,经常主动走嚟收碟,同埋服务,真系值得一赞👍🏻