2020-05-15
其实Eaton个buffet都几出名,见最近出左个优惠系第二位半价,就毫不犹豫地book左~间餐厅系酒店嘅地下一层,入酒店前已经有员工系酒店门口Standby 帮人度体温。到餐厅门口,都要再度多次体温,令人觉得都几稳阵可靠。而且餐厅规定左拎野食嘅时候一定要戴口罩,同埋所有食物都有用盖盖好,减低左飞沬嘅影响。坐位又好宽敞,而且枱与枱之间有隔开起码一张枱,都几欣赏餐厅肯做咁多去令食客感到安心室内环境舒适,坐位之间有足够距离至于食物方面真系好多选择,个人最爱就一定系海鲜同埋甜品部~果日得一款美国生蚝,不过都好鲜甜,同男朋友食完又食,起码食左二十只除左生蚝,仲有其他海鲜食:蟹脚、面包蟹、青口、冻虾,非常多选择。唔中意食冻海鲜仲有刺身拣,一共有五款,款款新鲜好味鲜甜任食美国生蚝海鲜餐刺身部都好正,有五款刺身拣除左呢d之外,仲有好多熟食选择,岩晒d唔中意食生冷野嘅人我试左佢个澳洲西冷,都有牛味同埋个汁好味嘅,不过多筋左d,所以食落有d韧串烧同天妇罗就系即叫即整嘅,所以拎上碟都系热辣辣纽西兰羊脾及澳洲西冷车仔面都有串烧即叫即烧多款香烤食物选择除左呢d长期都有嘅食物之外,佢地亦有一d限时菜式,到提供嘅
到餐厅门口,都要再度多次体温,令人觉得都几稳阵可靠。
室内环境舒适,坐位之间有足够距离
至于食物方面真系好多选择,个人最爱就一定系海鲜同埋甜品部~
唔中意食冻海鲜仲有刺身拣,一共有五款,款款新鲜好味
海鲜餐
刺身部都好正,有五款刺身拣
除左呢d之外,仲有好多熟食选择,岩晒d唔中意食生冷野嘅人
串烧同天妇罗就系即叫即整嘅,所以拎上碟都系热辣辣
纽西兰羊脾及澳洲西冷
车仔面都有
串烧即叫即烧
多款香烤食物选择
除左呢d长期都有嘅食物之外,佢地亦有一d限时菜式,到提供嘅时候就会有员工走过黎通知~
我食果日系烧龙虾同埋片皮鸭
两样都好味,而且觉得呢个安排几有趣,唔错
海鲜粥&限时菜式烧龙虾
食完正餐就当然系食甜品啦~
呢度嘅甜品部提供超级多选择,而且大部分都系细细件,所以就算食多好款都唔会太饱!
基本上我每款都食左,个人最中意系佢个蓝莓金宝同埋朱古力蛋糕
个蓝莓金宝食落系有劲多栗子蓉,食落劲香栗子味得黎,又唔会好甜或腻,好惊喜!
至于朱古力蛋糕就好浓朱古力味,岩晒中意食甜野嘅人~
推荐蓝莓金宝
花多眼乱甜品部
题外话/补充资料:
不得不赞系员工嘅服务态度真系一流,好礼让之余,仲好帮得手。
而且会有经理系埋单后过黎问下有咩意见,表现到呢间餐厅真系有股想努力改进嘅心。
成餐都食得好舒服、好开心!
下次会想试埋个lunch buffet~