2020-03-08
前几日难得约朋友出去放风,选择咗喺一个大家都方便嘅地方,因为有朋友试过上OpenRice啲人又讲到好似OK,所以我哋就嚟咗呢间Tapas Brew。我哋六点几嚟到,入去坐住等,我哋坐咗半个钟,是应一杯水都冇俾我哋,尝试叫佢哋拎水同埋问嘢,佢哋挂住自己倾偈。我哋四个人点左五道菜:首先嚟咗个吞拿鱼芒果莎莎,一上枱就见到啲吞拿鱼太熟,直情有啲热,同下面啲冻嘅芒果唔系太夹!我哋重点左个Tapas, 谂住呢你都冇死,点知佢剩系得面头几粒八爪鱼,下面摆左劲多好生嘅洋葱来荐底,失败!西班牙炒饭,系我哋食过最难食嘅西班牙炒饭!啲鱼已经好咸!成碟饭更加系极级咸!真系失败之中嘅失败!我哋食唔晒又唔想浪费,所以有朋友拎晒啲食剩嘅饭返屋企自己加工!西班牙烧乳猪,系比较好食嘅一碟,因为新鲜滚热辣放上枱,所以外皮松脆,肉亦够软淋!张相可以比较到,虽然个乳猪味道唔错,但系份量偏少,所以有点贵!最后点左个好难失败嘅阔条面,忌廉芝士味重,正常味道!我哋食咗大概个零钟,全程冇人主动浸水,冇人欢迎同讲拜拜。我哋上网订枱,本身有折,未点送已经讲咗,佢哋仲提我地套餐冇节,到埋单嘅时候佢哋漏咗,我哋提返,佢哋竟然质疑系我哋冇讲过
我哋四个人点左五道菜:
最后点左个好难失败嘅阔条面,忌廉芝士味重,正常味道!
我哋食咗大概个零钟,全程冇人主动浸水,冇人欢迎同讲拜拜。我哋上网订枱,本身有折,未点送已经讲咗,佢哋仲提我地套餐冇节,到埋单嘅时候佢哋漏咗,我哋提返,佢哋竟然质疑系我哋冇讲过比佢哋知!