2016-11-08 1134 浏览
今晚,特登睇完食评后过来这间店舖吃的。地方都几入,2楼很多大排档,很热闹,全场满座。这间店舖,要再上多一层楼梯先会见到。沿住走廊行,两边都有少许人食大排档野。啲人以男性为主,食烟,饮酒,倾计。其实令我感觉地方有点杂。如果女仔来的话,最好唔好单独来会好啲。嚟到泰好味店,一个顾客都无,但其他大排档就坐满人。其实我有点冲动想离开,因为见食评讲到此店鬼死咁好,所以特登来惠顾。但觉得嚟到后,有点后悔,如果系好食既话,点解一个人都无? 但其他大排档就坐满人。最后硬住头皮,照坐底,食1次啦。2个人,7点几嚟到,叫左马拉盏炒通菜 $48,烧鸡$68,泰式炒饭$40。我地等左20分钟先开始上菜 (但全场只有我们2个顾客而已),通菜都有点油,味道都可以接受既。泰式炒饭,炒得都几爽,味道可以接受,唔油。到烧鸡了,系咪真系咁好食呢?热食都ok 既,有点㶶,但你话系咪真系好似啲评语咁赞到咁好食呢?我又唔觉得特别好食,但又唔算难食啰。店内环境有点乱,鞋四处摆,感觉唔太卫生,而且有点残旧,坐得唔太舒服,没有冷气。虽然老板系泰国人,懂广东话,但真心讲,食物味道可以接受,但并不是评语所讲咁好食啰。埋单时,我明明计到系

虽然老板系泰国人,懂广东话,但真心讲,食物味道可以接受,但并不是评语所讲咁好食啰。埋单时,我明明计到系 $156,但老板娘话$158。算啦,收多左2元,当作贴士啦。如果咁既价钱,可以有很多选择。

应该下次唔会再来,我觉得屯门𠮶间小曼谷好食啲,价钱都唔贵,又有冷气。
马拉盏炒通菜,烧鸡,泰式炒饭
2016-11-07
  • 烧鸡