2010-06-21
又端午、又就父亲节,做父亲gei 我就请个老婆同个仔食餐饭啦,去食栈因为上次试过条荀壳鱼几好,今次谂住番寻味。点知,今次无荀壳鱼,唯有试下条油浸沙尖鱼。呢度出名烧鹅,叫碟例牌要下庄。果然名不虚传,皮脆肉嫩,非常滋味,一定要试。要D 香口D 就要椒盐尤鱼,香脆可口;加碟卤水鹅肠,唔太入味,其实几爽口,白灼咪算law,卤乜鬼水呀!跟著上鱼腐鱼汤胜瓜,天口热食瓜就最舒服,啖汤都唔错,鱼腐俾个仔抢晒,应该好野黎卦!出事在于等左好耐个油浸沙尖鱼,催单,D 待应永远唔知忙乜,极唔见有人应,最终到落单个亚姐,一睇就知佢漏单,竟然同我讲D 沙尖鱼要觔冻耐D,哗,我三个菜清晒都未解完冻,唔系卦?无野食,仲要个$68 海蜇汾蹄,几OK!最后,沙尖鱼上场,油浸配炸沙尖鱼好好食,如果早无漏单就一流。总数350几蚊,少少贵,父亲节,父亲俾钱(即系我),是但喇。系服务真要改善,真系唔明班待么忙乜鬼!