2010-05-12
寻日同朋友去咗尖沙咀食饭, 我地拣咗系厚褔街既PappaMia, 因为见新开张, 所以去试吓!果到食物水准非常好, 绝对可以去试! 不过有某几个待应生反应慢, 态度恶劣, 尤其有一位身型瘦削年近四十的四眼田鸡, 真系超级唔掂呀 系客面前讲野又大声又无礼貌, 而且态度又十分差. 真系希望这间餐厅既老板, 快快炒咗这位四眼田鸡先生, 唔系真系好影响系到食野既心情呀! 讲返d好野先, 今晚我地叫咗以下食物:-鱼肉乌达乌达 - 好特别, 系鱼肉同豆腐既制成品, 再加上佢用独特既酱汁做成, 几好味.干捞河粉+咖哩鸡+沙葛酿料, - 超赞 治保河粉好滑,一d都唔滞, 咖哩好香, 沙葛酿料好特别, 真系未试过这个配搭.避风塘炒辣蟹 - 正呀! 系这个咖啡店食到这味𩠌真系有d意料之外, 只蟹又新鲜又大只, 个味道又够"野"味, 真系好正呀! 我同朋友食到非常满意呀!帕帕香啡包 - GOOD GOOD GOOD, 一定要试, 面包松软, 有香浓既咖啡味, 内里仲有一层似奶和牛油之间既馅料, 正呀! 薏米酸柑 - 好特别既味道, 可以一试韩国啤酒 - 正常的啤酒芝麻绵绵冰 - 有口感, 香浓可口.
讲返d好野先, 今晚我地叫咗以下食物:-
薏米酸柑 - 好特别既味道, 可以一试
韩国啤酒 - 正常的啤酒
芝麻绵绵冰 - 有口感, 香浓可口.