2015-07-07
2009 浏览
家住附近, 之前听朋友讲过呢间cafe 长期都好多人去光顾所以某天星期六就同男友冲, 我记得果时大约7pm, 地方都唔算难揾不过确实系好"格涉", 一上到去好多人, 问下个waitress, 佢问我有无book.无book 枱就要等到8:30pm 果轮如果有人no show 先有位果刻觉得呢间野都几巴闭, 一怒之下就走左.于是就找机会book 好位约几个朋友再去食.今次去食系happy friday放工时间, 一上到去其实唔算话好多人因为我地多数系share黎食, 所以就叫左个2人set同叫多2份一人set.可惜我果次无相机食先, 只系轻轻影左几张伪文青相overall 食物水准好高, 佢价钱唔系平, 2人set 都$4xx一人set around $100, 我记得我地有叫carbonara, 之前系openrice有做定research.的确好好味, 佢个温泉蛋好正, 不过我个人觉得个汁好稀, 好似水咁2人set 果个menu 设计得好特别, 佢无特别改名, 直接用d食材再用虚线连埋idea 好特别, at least 我第一次见. 坦白讲, 虽然第一次既impression 唔系
果刻觉得呢间野都几巴闭, 一怒之下就走左.
于是就找机会book 好位约几个朋友再去食.
因为我地多数系share黎食, 所以就叫左个2人set
同叫多2份一人set.
可惜我果次无相机食先, 只系轻轻影左几张伪文青相
idea 好特别, at least 我第一次见. 坦白讲, 虽然第一次既impression 唔系好好
不过佢d 食物真心系好食, 有水准, 果然系无介绍错
题外话/补充资料:
大家一定要book 位, 唔系我相信90% 要转场食