2019-05-14
同朋友两个gathering,想揾地方少人倾下计,见附近有楼上cafe食评唔错就上去试一试平时最怕cafe好睇唔好食,估唔到小街入面嘅cafe有惊喜我哋7:30去到,仲有一两张空台,唔洗等位就入得。不过下次都系book定台好d8:00左右已经坐满人一出电梯,见到全店连走廊嘅墙身都有海洋墙纸,有种神秘感觉。全店只有5张台,卡位梳化,灯光柔和,感觉几舒服一入门口右手边已经见到排山倒海嘅Boardgame,目测都过百有好多都未玩过,不过见店员会教玩,几窝心,又提我哋点玩同规则跟餐+$12嗌咗杯水蜜桃梳打,估唔到系水蜜桃果蓉再自己加罐装梳打水,真系一杯有多!粒粒果肉,似系冇另加糖水,清新得嚟又唔会好甜朋友就嗌士多啤梨梳打,都有唔少果肉超级推荐:韩式牛肋条意粉原本想配天使面,但店员建议配意粉夹d,天使面会太淋,果然意粉系一齐煮,硬度刚刚好非常入味意粉汁甜甜地,有牛肉嘅香味,好惹味!牛肋条有3-4大旧,咬口软淋,完全唔嚡口另外,朋友嗌咗地中海香蒜鸡柳螺丝粉,上台时已经闻到阵阵蒜香螺丝粉炒至干身入味,加埋炸蒜一齐食,口感丰富惹味,鸡柳都滑嫩两个餐分量都唔少!平时最怕cafe食唔饱,但依份绝对够男仔饱
水蜜桃梳打
韩式牛肋条意粉