2022-04-19
📍趁复活节长假期过海行下😎发现到呢间睇得又食得既打卡餐厅😍😍😍(5分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌑黄金香辣蚬肉意粉($78)呢个意粉好有惊喜,食落有啲黄姜粉既味道,同埋有好多蚬肉🤤意粉煮得够弹牙,同埋个汁煮得好惹味同够晒辣,岩晒钟意食辣既朋友😎红肉火龙果乳酪碗($74)呢个乳酪碗推荐推荐🥰🥰👍🏻颜色鲜艳,一望就觉得胃口大开😎😎虽然望落细细碗以为会唔够饱,但其实食落超级多新鲜既生果,有提子🍇,奇异果🥝,香蕉🍌,仲有亚麻籽,蕃薯干,饱肚之余每食一啖都好有口感😋蜂蜜芥末鸡翼三只($38)鸡翼整得好嫩滑,蜜糖芥末汁加埋落去好好味🤤🤤同埋呢个汁配鸡翼系出边都比较少见🧐但食落又出奇地夹🤪一个人清晒成碟都无难度😆仙气朱古力(冻)($55)呢个应该系呢到打卡No.1既饮品,有得饮又有得玩,当你倒左啲朱古力落去棉花糖就会同朱古力溶为一体😆😆我地拍左片不过有啲fail就唔post喇🤣🤣朱古力饮落唔会好甜,感觉健康过平时饮个啲,同埋个杯仲系心心杯,好特别又打卡able🥰🥰海盐焦糖紫薯牛奶(冻)($55)呢个饮品又系吸睛之余又好好饮😍😍😍用饮管一吸,你可以食到底部有好多紫薯粒粒,同时又会饮到淡淡既海盐味,加埋冰
(5分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
黄金香辣蚬肉意粉($78)
红肉火龙果乳酪碗($74)
呢个乳酪碗推荐推荐🥰🥰👍🏻
蜂蜜芥末鸡翼三只($38)
仙气朱古力(冻)($55)
海盐焦糖紫薯牛奶(冻)($55)
呢个饮品又系吸睛之余又好好饮😍😍😍用饮管一吸,你可以食到底部有好多紫薯粒粒,同时又会饮到淡淡既海盐味,加埋冰冻既牛奶简直透心凉🤩🤩
价钱:🌕🌕🌕🌖🌑
食品单品既价钱同平时cafe都唔差好多,位置于中环呢个地段黎讲我觉得系完全可接受,同埋佢系冇收加一服务费🤩🤩份量对女仔黎讲完全岩岩好,呢到绝对岩晒约埋闺密黎打卡同倾计👯♀️
交通:🌕🌕🌕🌘🌑
位于中环卑利街,对于我地少出市区既新界牛黎讲唔算话好方便,不过系红隧搭隧巴系威灵顿街落行几分钟都好方便,或者搭地铁去到中环站都系行5分钟左右😁😁不过呢啲地段就唔好谂渣车喇🤣🤣食完顺便慢慢行下附近既大馆/PMQ chill下咁就一日喇❤️
环境:🌕🌕🌕🌕🌑
睇得出铺头好有心机布置,我地当日坐系户外位置,可惜当日系阴天,唔系系蓝天白云底下食就更有feel,室内位置系bar枱适合一个人自己黎chill下,仲有铺头外面既位置都好正,可以望住人来人往既街道叹野食又系另一个感觉😝
性价比:🌕🌕🌕🌕🌑
呢个餐厅既店主超级有礼同feel到佢对食物既热诚,听到佢都会同各位食客讲解下Menu同推介食物,餐牌上面仲有埋食物既卡路里,最岩钟意食野又怕肥既女仔😝😝