2024-01-10 763 浏览
Pici📍Tsim Sha Tsui🎄啱啱𠮶个圣诞同朋友一齐试咗呢个Pici圣诞brunch~Craving for Christmas Brunch ($298+1pp)Insalada Russa with Shrimps虾肉嫩滑口感唔错,配埋沙律一齐食系几开胃嘅前菜Porcini Mushroom Cappuccino呢个汤配搭好特别,上面白色嘅系Cappuccino,下面系好滑身嘅蘑菇汤,第一啖饮落有啲怪,但饮饮下又OK😂Carbonara Salad火箭菜上面加咗蛋丝同埋芝士,配搭几特别👍🏼Vitello Tonnato喺Pici signature嘅前菜,一如既往好食👍🏼Pappardelle Beef Cheek系好食嘅手打意粉,口感烟靭,啲牛肉好嫩,一啲都唔靭Tagliatelle Nduja呢个系蕃茄肉丸意粉,味道相对嚟讲会清淡少少,肉丸份量比较少啲👍🏼Panettone Fondue 呢个应该系圣诞限定嘅甜品嚟,有几片圣诞面包,可以点开心果酱食。面包好浓Rum味,开心果酱好滑,唔会太甜,如果上枱嘅时候热啲就好喇呢餐食得比较急,因为侍应好快就上下一道菜俾我地,张枱唔够
Pici
📍Tsim Sha Tsui

🎄啱啱𠮶个圣诞同朋友一齐试咗呢个Pici圣诞brunch~

Insalada Russa with Shrimps
虾肉嫩滑口感唔错,配埋沙律一齐食系几开胃嘅前菜

Porcini Mushroom Cappuccino

Carbonara Salad
火箭菜上面加咗蛋丝同埋芝士,配搭几特别

👍🏼Vitello Tonnato
喺Pici signature嘅前菜,一如既往好食

👍🏼Pappardelle Beef Cheek
系好食嘅手打意粉,口感烟靭,啲牛肉好嫩,一啲都唔靭

Tagliatelle Nduja

👍🏼Panettone Fondue

呢餐食得比较急,因为侍应好快就上下一道菜俾我地,张枱唔够位摆🙈 前菜个蘑菇汤好耐都未上俾我哋,于是同侍应跟进,佢反而质疑我地个汤会唔会已经到咗😅 呢餐整体嚟讲嘢食味道好唔错,但系service有进步空间🥵

味道🌝🌝🌝🌝🌚
环境🌝🌝🌝🌝🌚
服务🌝🌝🌗🌚🌚
抵食🌝🌝🌝🌚🌚
整体🌝🌝🌝🌚🌚

#yyss_tst #yyss_尖沙咀 #yyss_九龙 #yyss_荃湾线 #yyss_西餐 #foodiehk #hkfoodie #香港美食 #尖沙咀美食 #尖东美食 #九龙美食