2024-12-06
呢间日式吃茶店,整体嚟讲,食物质素唔错,环境又舒服,系一个可以慢慢叹嘅好地方☺️首先试咗个和风北海道松叶蟹肉沙律,卖相精致,蟹肉鲜甜,份量都几足,和风酱汁清新开胃🤤之后就系重头戏——盛宴蟹黄鳕鱼蟹肉意沙粉!呢个真系无得输!蟹黄嘅浓郁香味,配埋鲜甜嘅鳕鱼同蟹肉,意粉嘅口感又弹牙,酱汁嘅调味又啱啱好👍🏻焦糖洋葱和牛汉堡配薯条,个汉堡好厚肉,和牛嘅油脂丰富,肉汁满溢,焦糖洋葱嘅甜味又可以中和咗和牛嘅油腻感,薯条炸得金黄香脆,配埋个汉堡食,一流!最后嘅金时甜薯焦糖布甸盛合🍁,好靓😍 甜度适中,唔会太甜腻,金时甜薯嘅香味好浓郁,布甸嘅口感又滑溜,系一个完美嘅结尾!饮品方面,我叫咗杯荞麦茶,茶味清香,好解腻;朋友叫咗杯朱古力咖啡,咖啡味浓郁,朱古力味又唔会太甜,都几好饮!