2024-05-20 19 浏览
今晚同朋友去咗鋿晶馆食饭,真系一次美味嘅用餐体验首先,我哋试咗鋿晶馆嘅原盅姬松茸螺片炖赤肉炖汤。汤底浓郁,加上姬松茸同螺片,带嚟一种丰富嘅风味。汤嘅滋味好浓郁,令人回味无穷。另外一款前菜系原盅海底椰百合无花果炖赤肉炖汤,清爽又滋润。海底椰同无花果嘅配搭,带嚟一种独特嘅口感,令汤更加丰富。主食方面,我哋试咗啫啫通菜煲。通菜新鲜脆嫩,配上其他食材,味道令人惊喜。蒜香班头腩蒸饭系另一道精致嘅菜式,班头腩肉质鲜嫩,蒜香味更加提升味道。原条鳗鱼蛋包饭系一个别出心裁嘅组合,鳗鱼煎至香脆,再加上蛋包饭,美味无穷。饮品方面,我哋拣咗鋿晶馆嘅荔枝梳打同青梨乌龙。饮品上边嘅熊仔令到我哋未饮先兴奋!荔枝梳打清新醒神,荔枝嘅甜味同气泡水嘅口感绝配。青梨乌龙茶香浓郁,清爽又解渴。最后,我哋仲叫咗鋿晶馆嘅招牌特式包,吉列猪扒菠萝包。猪扒肉质嫩滑,配上菠萝包,绝对是一个完美嘅结尾。

今晚同朋友去咗鋿晶馆食饭,真系一次美味嘅用餐体验

荔枝梳打清新醒神,荔枝嘅甜味同气泡水嘅口感绝配。

青梨乌龙茶香浓郁,清爽又解渴。

2024-05-17