2023-02-05
2031 浏览
世贸开左间新牛阵HANARE Platinum Label,系牛阵新设立的支线品牌,提供优质日本产黑毛和牛主题火锅套餐,而家试业中,今晚黎试试。周日夜晚七点都有好多空枱。入面装修美观,以浅色木材为主,有少少绿色植物,普通牛阵无得比。餐牌得三款涮涮锅套餐,有牛,猪同海鲜,套餐包本日前菜,野菜盛合,白饭或者乌冬,饮品同甜品。本日前菜非常精美,一客4碟,服务员逐一介绍,建议由右食到左。原只矶煮鲍鱼,伴有白萝卜同沙律菜。鲍鱼一开三片,质感弹牙,味道可以,只系唔太鲜。云丹带子系大大只火炙带子刺身上面有少少味道非常浓既滑溜云丹海胆。带子切得好靓,质感唔系啖啖肉不过好鲜。黑毛和牛他他用左无菌蛋,加上京葱碎同白芝麻粒,味道麻油味浓,偏咸。呢个和牛他他就麻麻。醋渍车厘茄两粒配青菜,车厘茄非常酸,可以清味蕾。然后服务员就上两款酱汁。酱汁有柚子酸汁,碟上面先放有唔少萝卜蓉同葱花,然后服务员倒上柚子酸汁。芝麻酱又香又厚身,唔系普通货色。正常系二人一个汤底,今次我地特别要求先可以两个汤底都试试。极黄金鲣鱼汤底极黄金鲣鱼汤底居然系用竹篮加厚纸上汤底,我第一次见,唔惊渌亲。滚起之后先饮一啖汤,味道好清。我地用呢个汤
本日前菜
原只矶煮鲍鱼
云丹带子
黑毛和牛他他
醋渍车厘茄
醋渍车厘茄两粒配青菜,车厘茄非常酸,可以清味蕾。
然后服务员就上两款酱汁。
芝麻酱又香又厚身,唔系普通货色。
芝麻酱
正常系二人一个汤底,今次我地特别要求先可以两个汤底都试试。
极黄金鲣鱼汤底
极黄金鲣鱼汤底居然系用竹篮加厚纸上汤底,我第一次见,唔惊渌亲。滚起之后先饮一啖汤,味道好清。我地用呢个汤底整肉食,可以食到肉类既原味同鲜味。
Cappuccino 豆乳番茄汤底
服务员系我地面前帮我地加Cappuccino,等个汤滚起就可以捞好,先饮一啖汤,番茄味非常香甜,有天然既番茄酸味,好好饮。入面仲有唔少车厘茄仔同洋葱丝。呢个汤用黎渌乌冬同菜简直一流。食到尾都仲好有味。
特选鹿儿岛县产黑毛和牛
特选鹿儿岛县产黑毛和牛 $689 另加一
特选鹿儿岛县产黑毛和牛
特选鹿儿岛县产黑毛和牛一客四大片,我地渌左几秒就食,食落非常嫩口而牛味唔错,略嫌牛味唔够浓,不过牛肉明显高质。
鹿儿岛县产黑豚
鹿儿岛县产黑豚(豚梅肉,豚腩肉) $489 另加一
鹿儿岛县产黑豚
鹿儿岛县产黑豚一客6片,都系豚梅肉。猪味好浓而肉质都好脆,好味道。
野菜盛合
野菜盛合
野菜盛合非常精美,颜色鲜艳,真系打卡精选!野菜盛合包括少见既黄色珊瑚菇,同粉红色秀珍菇。其他蔬菜有粟米,秋葵,红心萝卜片,有机生菜,京葱,南瓜,红椒,皇帝菜,红萝卜片,大车厘茄,娃娃菜,莲藕蟹味菇,金菇,蘑菇。有机生菜超嫩,吸汁一流。金菇都好爽口。呢餐主要系食菜饱。
乌冬
主食我地都拣左乌冬。呢个乌冬系二人份量,质素正常。
饮品5选1,我地拣左橙汁。正常质素。
橙汁
甜品
甜品
甜品系绿茶蕨饼加十胜红豆配丸子。绿茶蕨饼质感及格而味道适中。丸子够烟韧,配十胜红豆够甜又好味。黑糖浆都唔需要。甜品算唔错。
呢度价钱系贵,不过食物高质,啱哂我地今晚食完下午茶仲饱黎食少多滋味试试。服务员态度非常友善同helpful。今餐食得好开心。