2018-03-23 57 浏览
胡同系台湾出哂名,食亲都要排好耐。今次终于可以试下香港既胡同,等位唔太耐,最岩唔钟意等位既我。门口设置locker比客人放袋同衫,够哂细心。呢到既设计充满中华风,系装修上面好有心思,坐得十分舒服每碟肉品上面都已经预先做好调味,调味品方面唔系太多,有蒜蓉、葱花同柠檬汁。用柠檬汁点肉可以将其油腻中和,可以食多几碟唔讲唔知,呢到既店员会帮手烧食物,唔会烧肉太熟或者未熟,保证食物食既时候最好质素。而且网烧一次就会换,确保食物味道就唔会捞埋,十分细心。莴苣,应该姐系香港既椰菜,加埋特制酱汁连埋烧好既肉食,十分清新第一碟食既系呢碟盐葱牛舌,好浓牛味,唔会韧霜降松阪猪同扇子肉,松阪猪一睇就知油花十足,烧一烧好快食得扇子肉系牛既菲力下方与后腹肉旁一般称牛腩的部位,肉味浓呢个手羽先,店员烧到鸡皮脆,内里JUICY,好鬼正烤肉酱牛五花,呢个不得了,秘制酱汁加埋牛五花,咬入口鲜嫰多汁,调味又不会抢去牛本身既味道,ENCORE叫多左一碟鸡软骨,不时食既鸡软骨系一粒粒连埋鸡脂肪,呢个呢系一片片净软骨,烧完好爽口,因为冇附带肥膏,所以食好多旧都唔觉油腻烧牛肋条,呢个肉比较多,有嚼头,又唔会太韧最后紧系食甜品啦,呢

呢到既设计充满中华风,系装修上面好有心思,坐得十分舒服

第一碟食既系呢碟盐葱牛舌,好浓牛味,唔会韧

霜降松阪猪同扇子肉,松阪猪一睇就知油花十足,烧一烧好快食得
扇子肉系牛既菲力下方与后腹肉旁一般称牛腩的部位,肉味浓

呢个手羽先,店员烧到鸡皮脆,内里JUICY,好鬼正

烧牛肋条,呢个肉比较多,有嚼头,又唔会太韧

最后紧系食甜品啦,呢个奶油起士地瓜我之前系台湾既烧肉店都食过,系将蕃薯同芝士一起烧,再将佢地打成蓉,食落软线线QQ的一定要试