2023-05-13
📍校长烧肉 - 大埔去完旅行返香港休息都有一段时间啦,系时候约朋友仔出黎俾手信啦😂今次约左系大埔嘅烧肉店食晚餐😋地点近大家屋企食完返去都唔会太夜呀!晚市烧肉放题 $248 (加一服务收费)入到去就见到自助美食区好大😍好多各式各样既美食😋自助区有寿司刺身区/点心区/小炒区/烧肉材料区/边炉材料区/花茶区/饮品区同甜品雪糕区!朋友见到此情此景如此震撼都不禁同我讲声: 哩到大到好似自助餐咁😂朋友负责拎烧肉类,我就负责拎边炉+寿司刺身类!分工合作好快整张枱都系美食啦😋打完卡一轮之后📸我地就进入戏肉开餐啦喂!🍣寿司方面全部都岩岩新鲜制作出炉,睇住店员一碟碟由厨房拎出黎放好👍🏻火炙类嘅寿司仲系暖㗎🤤仲有阵好香嘅火炙味道🔥我同朋友最惊喜系焦糖玉子寿司🍳焦糖大大块满布烧玉子上面!甜甜地夹埋寿司好好味😋边炉方面我拎左个鸳鸯锅煲,试试佢嘅寿喜烧味汤底同埋日式猪骨汤底!渌肉类我哋钟意寿喜烧汤底,因为甜甜地可以钓出更多肉味!渌菜类我哋就钟意日式猪购汤底,更加清甜好味道!鸳鸯锅贴心设计渌肉渌菜都可以任君选择自己口味👍🏻最后嚟到压轴嘅烧肉啦🥩烧炉上面有张隔油纸,可以吸收肉类油脂食落健康啲之外,都方便职员干净换炉👍
晚市烧肉放题 $248 (加一服务收费)
最后嚟到压轴嘅烧肉啦🥩烧炉上面有张隔油纸,可以吸收肉类油脂食落健康啲之外,都方便职员干净换炉👍🏻一举两得嘅设计好聪明!俾客人多一种安心干净感觉❤️
🐂牛魔王嘅我最钟意食烧牛肉!肉类有渍过本身都好够味道,我觉得唔驶蘸豉油街都已经好够味好好味啦!朋友就最钟意烧鸡翼🐔鸡翼大大只而且有好多款唔同口味!有咖哩/香辣/土匪/原味口味等等!每款都好出色好惹味😋
食到尾声嘅时候我就拎出手信送俾朋友啦🥰好开心地朋友都好钟意我嘅手信,再加上食得咁满足真系唔舍得走呀!约定下次再黎呢到饭聚放题,大快朵颐试埋其他今日未试过嘅款式😋
T-able 指数: 4.3/5