2019-04-23
今晚同朋友两个人晚饭,想揾个坐得耐啲嘅地方倾计,就拣左新都会间潮庭。先讲野食,系OK的,拣左孖宝蟹煲同抄鱼面,蟹算鲜甜唔系雪藏感觉。椰皇炖鸡汤算好饮。但是日焦点绝对系落单时候:第一个男侍应黎,我指住个蟹煲同佢讲要呢个蟹煲,点知隔几秒佢问返我,要蟹煲还是鱼... 咁就重申要蟹煲啦,然后再另外落埋两个椰皇炖鸡汤,个侍应落完单准备去入机,走之前(用几差嘅态度)提醒话食孖宝就无信用卡优惠,我地话OK无问题丫。点知过左阵个部长走过黎,又系用几差嘅态度话「你地食呢个无信用卡优惠架吓」... 我地心谂你同事咪提过咯,咁又同佢讲OK啦,心谂你快啲落单啦好无呀唔该......好啦跟住终于落好单,有个女侍应埋黎俾张单我地,又系态度差咁讲「嗱你地食呢个孖宝...~~~」大佬就算你地之前俾人投诉过都唔使三个人黎每日讲一次下话?!态度仲要都系差!!再睇真啲张单,喂个椰皇炖鸡汤呢?!几样野都落漏有无搞错,净系挂住戴头盔!食之前已经呕血!野食系OK嘅,但如果黎食,记得准备好无限EQ。
野食系OK嘅,但如果黎食,记得准备好无限EQ。