2021-04-15 300 浏览
大家应该都有留意深水埗愈开愈多文青咖啡店,间间都要排队,各小店都要有自己特式先可以特围而出。今日(平日下午)就拣左黎试下呢到既signature dishmushroom lava toast, 磨菇味道不错,芝士味重,不过会有少少溜,面包偏硬,去得多café会发现其实当间间既菜式同材料都系差唔多,所以面包系好重要,之前介绍过既café或西餐厅,都会有提到面包好唔好食,有无特别卖点,呢一个就属一般,磨菇芝士汁就几好既。友人拣左all day breakfast,都系正常既材料,配既系bagel bread。而我饮左一杯热既Americano,好难饮,失望,又苦又沥直情难入口,我饮左一半已经饮唔到落去,希望只系我唔识欣赏。整体黎讲食物好过饮品。
signature dish

整体黎讲食物好过饮品。
Mushroom  lava  toast
All  day  breakfast