2016-02-05
去完澳洲既总公司做野3个月,终于返反黎香港既公司同同事又可以一齐开心工作呢间餐厅系公司附近,所以由佢开店我地同事就多左个饭堂,因为装修有空间感之前黎食好多次都觉得呢度既食物水准系附近既食肆算系好味既两三间,同埋会一,两个星期就会有特别惊喜,试过很好多出面餐厅午餐小有既食物,澳洲鲍鱼意大利饭,同用蛋白包住海鲜卖相特别既意大利反,芥末籽新薯烟肉意粉,清酒大蚬意粉,而食物水准高所以觉得抵食!但今次就真系好失望今日黎到好好彩唔洗等位因为之前好多时都要等位,我地坐底睇menu见到,有我地食过好好味既猪肋排不今次唔系配薯菜系配饭,同牛肩露笋卷牛肝菌意大利饭仲有新既青酱忌廉龙脷柳饭,落左餐一段时间都未有野食到见到多人等紧食物但比起之前黎食时间等耐左...同同事一路等一路食佢地话而家都小左黎食饭因为之前其中一个同事介绍朋友话呢间餐厅好食,但佢朋友黎食既时候出现左不愉快事,食食下意粉有异物介损左口腔流血原来系意粉道有一块好细既,好似餐碟碎片我听完觉得好恐怖, 唔怪得佢地无人点意粉, 倾左都十几分钟野食终于到,见,但今次既野食无之前黎食既卖相咁靓!沙律菜见到唔新鲜同散晒咁系食物上面无之前摆得咁仔细,我个牛
沙律菜见到唔新鲜同散晒咁系食物上面无之前摆得咁仔细,我个牛肩露笋卷牛肝菌意大利反既牛肩卷系瞓低晒既唔系之前黎食咁摆得好靓,食落唔热同露笋系淋晒牛肉系韧同无味意大利饭无牛肝菌味唔热同份量小左....
唔知系入货唔靓定咩原因,猪肋排系9成系骨同唔热,比以前同出面食既呢次系完全无乜肉食,而比起之前黎食既味道都完全唔一样无左果种充满肉汁同肉带特别香味既味道,青酱忌廉龙脷柳饭鱼肉鞋同有异味既,青酱忌廉汁无青酱既香草味同个饭都系唔热!
整体而言食物质素好明显似下降!