2023-04-16
Paintable Cafe开咗业大概半年 佢哋特登请左本地插画师设计墙壁 变成风格独到嘅手绘墙 有好chubby嘅主角◡̎ 店内有四个户外位可以同手绘墙影相 另外都有法式窗台位 简单嚟讲坐边都可以影到靓相´ㅂ`➸彩虹乳酪 | $98 | 7.5/10最适合打卡嘅菜式莫过于呢款𖤐有红石榴 柑 香蕉 奇异果 同埋蓝莓配上谷物同埋浅蓝色嘅原味乳酪好似阳光与海滩咁•͈ω•͈我地都觉得冻食好食啲 所以建议大家先食呢个材料简单不过几开胃.ᐟ➸带子黑松露蘑菇意粉 | $138 | 8/10黑松露味道几浓郁 意粉挂汁带子有轻轻煎过 几嫩滑另外都仲有啲菇粒同埋洋葱粒大大份一个人食好够 两个人share都冇问题~➸花生酱炼奶牛角包窝夫配雪糕 | $78 | 8.5/10呢间嘅croffle配搭唔少花生酱咸香味比想像中重 之后先有淡淡嘅炼奶甜味仲要系粗粒花生酱 自己几钟意同其他口味嘅croffle相比 呢款唔单止系冰火交融 仲有咸甜交融嘅效果 好好食´ㅂ`唔知系咪因为我哋影左两三张相先食 croffle就唔系新鲜出炉热辣辣𠮶种 不过都仲热嘅通常雪糕做配角𠮶时都系云呢拿口味所以见到系cookies & cream
➸彩虹乳酪 | $98 | 7.5/10
带子黑松露蘑菇意粉
黑松露味道几浓郁 意粉挂汁
带子有轻轻煎过 几嫩滑
另外都仲有啲菇粒同埋洋葱粒
大大份一个人食好够 两个人share都冇问题~
➸花生酱炼奶牛角包窝夫配雪糕 | $78 | 8.5/10
花生酱炼奶牛角包窝夫配雪糕
唔知系咪因为我哋影左两三张相先食
croffle就唔系新鲜出炉热辣辣𠮶种 不过都仲热嘅
通常雪糕做配角𠮶时都系云呢拿口味
所以见到系cookies & cream口味𠮶阵都有啲惊喜.ᐟ
➸Elderflower and Grapefruit Soda | $58 | 8/10
好少见梳打里面嘅水果会切成咁大片 视觉效果满分
之前都试过加左接骨木花嘅梳打