2018-06-02
今日同朋友随缘揾间餐厅食午饭, 经过见呢间餐厅好大,有好多食物种类选择, 我哋就决定入去试下。餐厅主要有几类食物, 包括云吞面、盅头饭及点心, 我地各自叫咗一碗云吞面同一碟油菜。 云吞面~ 闻起嚟非常香 ,我唔sure,但觉得好似虾子味。 云吞皮薄馅靓, 啲虾好新鲜好弹牙, 好好食。 汤底咸淡适中, 食完唔会好口渴, 应该冇乜味精。菜心~ 烚得软硬到啱啱好, 加咗少少熟油,好香。我哋坐卡位,对面有两位好斯文嘅日本藉太太, 佢哋order咗虾饺同烧卖, 睇起上嚟好似好好食,于是我哋又跟佢哋order。佢地见我地跟佢地order, 竖起手指公点头笑住同我地讲 : Oishi 虾饺 ~ 皮又薄又滑,馅又靓, 虾好新鲜, 一客两件,两个人食啱啱好。烧卖~ 比虾饺更好味, 馅料同口感更丰富, 都系一客两件。Overall黎讲,呢间餐厅嘅食品真系几Oishi ,值得推介!下次我会试佢地嘅蒸盅头饭,见d靓仔食得好滋味咁。
菜心~ 烚得软硬到啱啱好, 加咗少少熟油,好香。
烧卖~ 比虾饺更好味, 馅料同口感更丰富, 都系一客两件。
下次我会试佢地嘅蒸盅头饭,见d靓仔食得好滋味咁。