2024-07-16
之前揾观塘有咩食,都见有唔少人推荐呢间饺子,作为第一次食嘅顾客,我系绝对系唔会返嚟食第二次。先讲饺子,以香港咁多好味饺子嚟讲,佢嘅质素都算非常一般。首先皮好厚,完全唔系「皮薄馅靓」嘅感觉,食到一半有几粒已经系浸到胀晒一patpat咁,口感唔太好。其次店员态度非常恶劣。上菜时我礼貌地请店员俾一杯水我,唔知该店员系甩手定有咩问题,放水杯上枱𠮶阵系砰一声,我同朋友对望咗一下,都觉得有啲奇怪,不过都冇特别理会,心谂可能系甩手/唔小心而已。食野期间,店员不断行埋嚟收嘢,望住朋友食最后一粒饺子,令顾客感觉不良好。当我地刚刚食完之后,店员极度不友善及不礼貌咁讲:「其实我地后面仲有两张枱等紧。」咁我同朋友都即刻起身马上埋单。我后来睇返时间,由上菜到结帐,我地食咗不足30分钟。我都明白餐厅想翻桌快d,如果你哋礼貌地向客人示意,我谂好多客人都会明白。但绝对唔系依家呢个态度,唔讲我仲以为我地食咗一个钟头添,原来只系食咗30分钟。如果呢间餐厅,系要求客人「食完要即刻马上走/30分钟内食完,否则会被店员不礼貌对待。」下次可以写系餐厅外,我谂好多人都会选择唔食😃