2024-07-07
餐厅喺食物质素、服务态度同整体安排上都未能达到理想水平。我地叫左招牌嘅清汤牛腩面,面质不够有弹性,而且牛腩也没有太多特色。作为一间主打牛腩面嘅餐厅喺主打菜式上竟然同普通粉面店差唔多甚至比其他更差,有啲失望。体验嚟讲,座位安排有好大问题。餐厅系要㩒飞等候嘅,分1-2人飞、3-4人飞、5-6人、6人以上,餐厅有2人空位时就嗌3-4人飞嘅顾客入座,但系入到去先发现唔够位要顾客出返去等。然后嗌飞时又skip住咁嗌,显得好奇怪,有时会用取筹机嘅电子广播嗌,有时会有中年男职员乱咁嗌筹号,令安排十分混乱。无按序号引导就座,令用餐者感到不受重视。反映出餐厅喺整体运营同管理上有啲问题。另外喺服务态度上都有待改善。店员要求用餐者自行睇外卖餐纸,而唔肯奉上餐牌,显得非有点儿那个。俾钱嘅时候收银员自言自语,又用太长时间处理自己嘅事先进行付款,都令用餐体验大打折扣。咁嘅服务态度,实在唔会令我再想嚟食。食完嘅感想就系唔会有下次,亦都会同朋友讲唔使帮衬。
食完嘅感想就系唔会有下次,亦都会同朋友讲唔使帮衬。