2022-03-16 541 浏览
🍫朱古力金莎Tiramisu Bagel🍫$686/10【好睇唔好食】包体系系淡可可味,唔系好食到朱古力味🥸巿啲可惜,因为比较淡嘅味道有少少到喉唔到肺嘅感觉( ・᷄ὢ・᷅ )大部份嘅朱古力贝果都系有朱古力馅,所以佢单靠可可味唔足够承托Bagel味道🧐咁佢嘅包汁又如何呢😆嗯… 因为佢嘅淡忌廉唔似睇佢睇上去咁浓郁,比唔上mascarpone cheese,佢稀薄得多🧀同埋冇酒味,反而最还原到tiramisu嘅系可可粒嘅气息☕️无论系口感定系味道都上都系唔够丰富😶‍🌫️作为bagel控,我觉得直接食提拉米苏会开心啲🤤佢嘅包体都系偏普通面包类,除咗表皮有少许拉扯力,其他都唔似bagel🥯🧀日本白味噌巴斯克芝士蛋糕🧀$587.5/10【特色味道】虽然话系巴斯克芝士蛋糕,我食落嘅感觉似纽约芝士蛋糕🤣冇乜巴斯克蛋糕𠮶种焦香但味道非常之突出,系好有特色嘅咸味!如果冇咗面头嘅焦糖酱冚过芝士味嘅话,会更加突出🤤所以食食下我都拨走咗面头嘅酱😛蛋糕嘅质地偏硬身,而饼底就有少少太碎同埋太甜😳但因为真系好有特色,所以都可以一试👍整体7/101️⃣太好啦,终于食到!🤤食到想食嘅嘢绝对满足到心灵,但系失落系有少少失望🤏可能系自己
🍫朱古力金莎Tiramisu Bagel🍫$68
6/10
【好睇唔好食】

🧀日本白味噌巴斯克芝士蛋糕🧀$58
7.5/10
【特色味道】
日本白味噌巴斯克芝士蛋糕

整体7/10
1️⃣太好啦,终于食到!🤤食到想食嘅嘢绝对满足到心灵,但系失落系有少少失望🤏可能系自己对佢嘅食物太有期望?我觉得食物方面佢系行创意同打卡路线多啲🎨见到Menu上面有好多好特色嘅bagel😍其他地方都揾唔到!
2️⃣除咗食物之外,当然仲有重点嘅咖啡同埋有得食shisha🍼今日去嘅时候都见到室外有人食紧,所以都闻着少少香气咁食我嘅bagel🤣系一间好多元化嘅Café~
3️⃣环境唔错耶!今日就因为疫情关系,所以人唔多🧍‍♀️但眼见佢位置都唔少,而且都坐得几舒服,可以约朋友倾下计,不过系播Pop Music🎶我就未必可以chill到侃膝详谈几个钟🎤
4️⃣服务都ok! 有一个人好attentive!另一个就冇咁热心,但都好有礼貌🧡谢谢款待!期待再次光临!
2022-03-07
  • White  Miso  Basque  Burnt  Cheesecake