2018-05-22 204 浏览
对上一次黎系食西餐,原来佢同Mini Friday同一个舖位但分开左一半,呢度主打食鸡煲后边劳,不过唔钟意食鸡煲嘅朋友都可以就咁拣汤底打边劳,我拣左佢地推介自创芝士鸡煲,好多芝士好够味,鸡件都滑漏,不过食得耐都会觉得腻,后来加汤都可以拣清汤同芝士汤,如果拣芝士汤就真系太浓了,所以选择了清汤,味道都还可以。后来,点了五拼丸,五拼饺,金菇,牛腩,午餐肉。手打丸类都无咩特别,不是特别爽口,饺同云吞太咸了,不过都中等大粒,金菇就出奇地同个芝士汤夹,好味,牛腩用黎打边劳谂住胆粗粗试下,点知原来系熟牛落去烚,味道好唔夹,好奇怪,食唔哂唯有打包回家煮面。最后,个午餐肉都唔系特别爽口有味,都系啲普通野,不过另一半钟意食就比佢过下口引⋯ 第一次打边劳无食肥牛,因为价钱太贵了,觉得唔值,自己回家买靓牛都无咁贵啊。本身想叫响铃,以前系盒装唔想食,点知见隔离枱个啲系自家制,如果有食客想去呢间都可以一试。另外环境方面,有个人系台上拎住支结他自弹自唱,我自己唱歌唔叻,但系台上个位人兄真系唔多掂,佢唱到走哂音,又鬼食泥咁⋯ 最有问题系个拣歌,佢居然系度唱比卡超主题曲,好无奈
对上一次黎系食西餐
我拣左佢地推介自创芝士鸡煲,好多芝士好够味,鸡件都滑漏,
不过食得耐都会觉得腻,
后来,点了五拼丸,五拼饺,金菇,牛腩,午餐肉。
手打丸类都无咩特别,不是特别爽口,饺同云吞太咸了,
不过都中等大粒,金菇就出奇地同个芝士汤夹

芝士鸡煲
2018-05-22