2022-04-29
荃湾扫街多野食唔系新闻,经过门口见到呢间环境唔错,即管入去试下。我哋嗌左6串串烧,3串蔬菜3串肉,个冬菇令我有惊喜,好入味又够冧。日式串烧当然要试烧大葱,烧得啱啱好,咬落多汁,证明师傅功架唔错。安格斯牛小排烧出黎十分嫩口又juicy,最紧要一啲都唔靭!鸡软骨好大粒,有肉食,好脆。仲有萨摩赤鸡翼,鸡皮烧得好脆好香,一啲雪味都冇。鲭鱼喺鱼皮上面𠝹左啲坑纹黎烧,令鱼肉香嫩滑得黎又可以锁住肉汁,烧完唔会干。除咗无咩鱼骨外,亦都唔有鱼腥味,作为鲭鱼爱好者嘅我,呢间餐厅嘅鲭鱼绝对系可以encore😋 至于个猪肉眼呢,肉多滑,唔会𡁻到个口好攰,而且配咗个酸酸甜甜嘅酱好开胃,同个肉好夹。每人叫咗杯cocktail,其中Happy Ending𠮶杯嘅百香果味同青柠好出,劲refreshing,真系名副其实happy ending。