2018-08-13 121 浏览
呢间日本料理虽然新开张无耐,但系人气相当高,特别系多日本嘅客人,可能因为呢度既menu有日文,而且店员亦识讲日文。柚子胡椒生蚝蚝身唔算特别大只同埋肥厚,但系配上调味之后颇为清新。鳗鱼玉子烧鳗鱼嘅比例都几细下,不过食落去整体嘅味道唔错,鳗鱼同蛋味好balanced自家制酒盗芝士豆腐酒盗味道咸鲜但毫无腥味,与creamy既忌廉芝士同香脆既多士十分匹配,每人两旧都嫌唔够喉呀西京烧猪排烧得啱啱好!相当juicy,豚肉嘅肥瘦比例适中,份量都唔少,所以食到最后有少少腻,两个人分应该会比较好~值得一赞嘅系佢啲配菜好唔错,例如个日本番薯好绵软又好甜呀~~炸莲藕明太子鱼饼成个配搭味道同口感都好丰富,有天妇罗莲藕嘅爽脆、鱼糕既软糯同嚼劲,再配上香葱、木鱼丝同萝卜茸,唔错最后叫咗一个蟹肉蒸饭,用蒸笼上枱架分量看似好少,但系食起嚟都几多下,喺叫咗其他嘢食嘅情况底下,我同男朋友share呢个就啱啱好。一开头食嘅时候觉得个味道偏淡,有谂过加小小甜豉油再食,但食多两啖又发觉蟹肉嘅鲜甜味其实几出,加豉油既话反而惊抢咗呢个味道,再加上有三文鱼子嘅鲜味,整体上都ok既。整体来讲食物质素都唔错,价钱亦都合理;环境方面,枱与

柚子胡椒生蚝

蚝身唔算特别大只同埋肥厚,但系配上调味之后颇为清新。

鳗鱼玉子烧

自家制酒盗芝士豆腐

西京烧猪排

烧得啱啱好!

炸莲藕明太子鱼饼

最后叫咗一个蟹肉蒸饭,用蒸笼上枱架

整体来讲食物质素都唔错,价钱亦都合理;环境方面,枱与枱之间嘅距离都够,座位亦都坐得舒服,不过店舖嘅冷气开得太细,所以整个用餐时间都觉得有少许局促,希望下次再嚟会有改善啦!