2024-09-26
同友人兴奋地一试港版柠檬牛舌坐正bar枱对住厨房 望住师傅烧又厚又靓既牛舌 已经流哂口水因为对正厨房 餐又未到 所以忍唔住系咁望住个厨房就系呢个moment见到师传唔小心跌左旧牛舌落地下 再夹返上网架 当冇事发生 准备继续serve俾客友人担心自己会食中呢旧跌左落地既牛舌 就向厨房员工提出呢个情况 员工才丢掉 我地最后都赞食物质素好但系厨房呢个情况绝对不理想 如果当时冇人见到 佢地可能就真系会咁样serve俾人 既然餐厅设计得bar枱俾客人对正厨房 应该系对自己既食材 厨艺有信心 冇谂过会发生咁既画面 另外一提 餐厅收加一 明白奈于地方位置同人手有限 水要自己加 但一张长bar枱只有一壶水 真的不知道可以点样加水 其实价钱加左一后系接受到的 发现香港既餐厅根本冇提供到加一服务既服务又要收加一服务费 再加俾我地目睹厨房咁既处理手法 呢下真系令人唔舒服🤢
同友人兴奋地一试港版柠檬牛舌
因为对正厨房 餐又未到 所以忍唔住系咁望住个厨房