今日嚟到九龙香格里拉酒店嘅Cafe Kool食自助晚餐☺️☺️ 呢间我未食过,同行嘅👱🏼‍♂️话之前疫情期间食过一次,质素一般般。但今日食物质素明显几好~ 呢度嘅服务都值得一赞,收碟速度几快员工都有礼貌。✿ 冻海鲜每位凭筹可以攞一只波士顿龙虾🦞 好多酒店都有得任食嘅龙虾,比较落好似冇乜卖点😂 不过佢几高质,龙虾肉食落好爽口好鲜甜!另外蟹脚同冻虾都一样好鲜甜!✿ 热食整体熟食都几好味,选择多~ 中式点心、粉面档、日式天妇罗、印度菜、西式、即炒意粉等等。当中我觉得最好食系红酒炖牛肉、片皮鸭、烧牛肉同炖汤都👍🏻👍🏻 ✿ 甜品呢度嘅甜品有好几款都好好食😋 紫色𠮶Macaron系柚子味,唔会好甜,整得好松脆!抹茶味古早蛋糕都好食,好松软😙 另外呢日有即制嘅梳乎厘Pancake,配雪糕食一流!

✿ 冻海鲜

✿ 热食