2021-08-27
一入到去,个环境好有欧式风格。个水晶灯好靓,啲灯光啱啱好,几有情调。我叫左佢地个二人套餐set,价钱好抵又5收加一。头盘个意式田园沙律配烟鸭胸肉,首先啲沙律菜都好新鲜,配上酸酸甜甜嘅酱汁。食落去个味道好清新,同埋都好开胃。个鸭胸竟然会去皮,令到成个口感冇咁油腻。不过鸭胸会有少少偏咸,配埋沙律之后呢度就啱啱好。餐汤系南瓜汤,汤嘅南瓜味都唔错,亦冇想像中咁浓稠。而系有少少似罗宋汤嘅南瓜汤。味道好特别。主食方面,纽西兰肉眼扒我叫咗五成熟,嘅程度掌握得啱啱好,首先个肉眼扒质量好好,佢都冇太多嘅调味品,系简单嘅盐就已经令到个肉眼扒好多汁好食。我都不赞佢𠮶个焦糖菠萝🍍。个菠萝劲切成薄片之后再加焦糖,令到外皮有少少脆。菠萝嘅酸甜加上焦糖嘅甜令到成个菠萝更加好食😋而佢𠮶个波士顿龙虾意大利粉,龙虾好新鲜肉质好弹牙,个意大利粉用咗淡忌廉煮之后更加浓奶味,每一啖都好重奶油味。不过味道就篇淡啲,但系好啱呢啲唔重口味嘅人。最后到甜品系提拉米苏,正常好食嘅甜品。在蛋糕表面洒上一层可可粉而成,口感细腻饱满。
我叫左佢地个二人套餐set,价钱好抵又5收加一。