2024-01-19
🇹🇭 铜锣湾有唔少泰国菜,咁啱呢间未食过,见到 openrice 又几高分就谂住试下,结果中晒伏!💡 先讲环境,餐厅面积唔大、灯光昏暗。去到系晚上6点,现场只有两位食客。对比百乐中心嘅其他食肆,呢间唔算旺场。🍽️ 食物方面,并唔难食。叫咗个青咖喱软壳蟹(包括蒜蓉包)、泰式干炒猪肉河粉同椰汁冰。份量唔细,价钱偏高,唔系特别抵食。个人认为味道正常,但缺乏惊喜。🤵🏻♂️ 本来都想下次嚟试其他菜式,但员工态度实在极差。入座前讲明限时90分钟,我表示冇问题。过咗大半个钟,我食完唞紧,有位男员工开始分3-4次执枱,示意我离开,当时离入座时间只过咗一个钟。几分钟后,佢直程开声请我离开,原因系出面有人等位,但佢冇赶早过我入座嘅食客。我明生意难做,但讲好时间又提早赶客走,真系讲唔通。☹️ 整体嚟讲,出面好多泰菜餐厅都食到呢间嘅味道,但服务体验真系冇回头!