2024-04-05
店面设计系工业风配云朵灯,氛围好靓💕门口有落地大玻璃,又设有打卡位 。外观上已经好期待。间餐厅啲甜品睇落都好吸引,可惜个胃只能容纳一个主食,下次再试埋甜品。餐点部分:1️⃣芝士和牛肉酱意粉个意粉有惊喜,平时啲意粉系意粉同肉酱分开,自己捞埋嚟食,但呢间啲意粉系本身已经捞埋咗,啖啖都系肉酱加意粉,再捞埋个水波蛋啲蛋汁嚟食,又有另一番风味,而且份量好足,食完劲饱。唯一缺点系我只水波蛋偏熟,可以捞意粉嘅蛋汁唔够多🥲🥲2️⃣ 大闸蟹意大利烩饭我冇谂过大闸蟹可以配西餐🤣🤣所以对呢个饭都好意外,创意分爆棚。而且大闸蟹蟹黄同啲Cream可以包住每粒饭,再加埋三文鱼子嘅提鲜效果,一个字「正」饮料部份:1️⃣竹炭鲜奶咖啡我嗌佢嘅原因系Menu上面张相,睇落好似云石纹咁好靓,但系实际嚟到个样系已经沟埋咗,对呢个位有少少失望,但系味道方面就同一般嘅latte一样2️⃣Dirty Mocha杯Dirty一睇就知好啱打卡,除咗入边有朱古力酱,个杯口都有朱古力粉,饮落就多啲层次,但缺点系因为Dirty唔会搅匀咗先饮,所以有啲朱古力已经沉晒底,饮到最后先至系最好味𠮶几啖打卡位真心靓,虽然大街有阵时有啲货车就嚟走去,街景未必最靓,但系
门口有落地大玻璃,又设有打卡位 。外观上已经好期待。
餐点部分:
1️⃣芝士和牛肉酱意粉
唯一缺点系我只水波蛋偏熟,可以捞意粉嘅蛋汁唔够多🥲🥲
2️⃣ 大闸蟹意大利烩饭
饮料部份:
1️⃣竹炭鲜奶咖啡
2️⃣Dirty Mocha
打卡位真心靓,虽然大街有阵时有啲货车就嚟走去,街景未必最靓,但系影嘅时候就下一角度或者Blurrrr咗个背景都OK嘅🤣🤣
芝士和牛肉酱意粉
大闸蟹意大利烩饭