2023-05-11
平日lunchtime 想揾个靓地方同朋友倾下计,openrice search到姨间餐厅好似好靓,就试吓佢❤️佢好近地铁站,一上到去觉得环境好chill,好舒服,我地叫左两个set,包头盘,餐汤,餐饮同甜品。佢啲餐具,装修,全部都系凡高主题,劲靓,坐得都好舒服。招牌炭烧澳洲新鲜羊架配羊肉浓汁(7成)-$198(4.7/5) 好难得佢唔骚!个人口味黎讲唔太受到有骚味,佢一啲都唔骚,劲香羊味,配理佢本身面头有啲黑胡椒同干蒜,好好食。炭烧美国安格斯西冷牛扒(5成)-$208(4/5)牛扒好香炭烧味,好厚肉,劲重牛味,size都唔细。要特别赞佢个餐汤,劲香浓菇味,真系新鲜菇打出黎,劲好饮!甜品系tiramisu,都好有心思,唔会过甜,好好食。总结:佢所有野都好高质,好对得住价钱,好适合庆祝或姊妹小聚会,下次会再黎❤️