2022-12-18
已经book mark咗呢间餐厅一段时间,今日终于可以嚟试一试~星期六嘅晏昼1:00,都有条长长嘅人龙,我哋两个人大约等咗15分钟,终于入到去啦!😆我哋坐系一张大枱,虽然要同人搭枱,但系空间都相当阔落~食物都系同一般Cafe差不多,但令我最想试嘅系佢嘅甜品😋首先就梗系食咗正餐先啦,我叫咗呢个免治鸡肉芝士肉酱扁意粉 ($78)😌其实好少食肉酱意粉,但望见隔篱枱个卖相唔错就叫咗喇~好钟意呢个意粉有咁多汁,上面仲有少少果仁增加口感,芝士亦都有好多,捞埋嚟食一啲都唔干,意粉仲非常弹牙,好好食😉重头戏就梗系呢一个竹炭糯米窝夫 ($102)啦!虽然lunch time食呢个都真系几Heavy,但系佢嘅糯米窝夫真系几软糯,令人一啖接一啖😋另外我亦都好欣赏佢个牛奶雪条,佢冇坊间嘅雪条咁容易溶,所以慢慢食都仲可以食到原条雪条~配埋啲杂莓,成个窝夫都唔觉得好漏🤗第一次食呢间Cafe,食物出品的确唔错,当然就唔会期望服务好好,但令我好深刻嘅系,餐具区竟然有牙线棒提供😳呢样真系相对其他餐厅好少会见到,如果行过唔使大排长龙我都会想再食😆