2016-04-03 3599 浏览
仲记得上一之食泉章居,已经系同家人庆祝入大学,屈指一算...都系唔重要既,黎到泉章居梗系食怀旧菜,但个套餐都好抵。个套餐八个𩠌加炒饭甜品,半席$1100,品评下啲𩠌先。XO花姿够辣,而且弹牙,OKay,你知好多xo酱都系得啲色,无味。依个唔错。个脆皮海鲜卷就唔得啦,系就系脆,但炸过龙,好似系马来西亚黎甘黑妈妈,最好味系沙律酱。客家豆腐,个豆腐够厚身,所以做个盒好好,佢地酿左猪肉,一般啦,唔觉得好阵牙,仲比较咸。沙巴龙趸就唔错,新鲜蒸起够大条,而且火候岩岩好,唔过熟,蒸大鱼最怕过熟,甘就好可惜啦。依条鱼起码8分,好!盐焗鸡就直情抵赞,专登影比大家睇个皮几肥,但啲似好滑。系就系唔够咸,而且无咩鸡味。但只鸡够大,连胸肉都嫩滑。翅同拼盘无咩特别,都一般啦。系个翅腥左少少。最特别既怀旧菜,就专叫左两样,值得讲多少少。个炸大肠—皮,其实真系块皮,够脆口,唔错,不过要多人食先好。牛骨隧唔错,佢炒三鲜有大草菇,春蛋同粟米仔,出其好味,骨隧滑一滑。讲完野食讲服务,一黎就比套餐同酒席餐牌,想散叫到落完单个阿姐先拿散叫餐牌出黎。个酒席分四人,八人同十二人套餐,我地7个人问左散叫,佢又好耐先有人应。仲有负责上

都系唔重要既,黎到泉章居梗系食怀旧菜,但个套餐都好抵。

个套餐八个𩠌加炒饭甜品,半席$1100,品评下啲𩠌先。

翅同拼盘无咩特别,都一般啦。系个翅腥左少少。

最特别既怀旧菜,就专叫左两样,值得讲多少少。

仲有负责上菜既悔气阿姐,解答又急,又好多野讲,好在个翅都仲肯帮我地分。

野食唔错,最好改埋啲服务态度啦!

牛骨队
炸大肠