2024-01-18 74 浏览
希望店家可以更用心去经营,晚饭时段陆续有人流但未到爆场,套餐价格都比较平民,算系唔错~ 而食物方面真系要再落下功夫。- 叫左2个全日餐, overall 就以下啦煎饺: 羊肉大葱 x5 (+$10),虾滑椰菜鱼籽煎饺 x5蒸饺: 牛肉芫茜 x5芝麻拌面小食: 中华沙律,蒜香鸡翼,香脆萝卜干,酸辣凤爪饮品: 豆浆,桂花乌龙茶 (本身2杯都豆浆, 但真系唔好饮, 另一杯换左茶)- 首先,豆浆真系唔好饮,淡味而杰身,搞下杯野好快又打回原形,比朋友试左啖都表示认同就即刻换左茶,茶都唔错,桂花味好出~然后饺子方面,煎饺黎唔齐,要问先知原来厨房趺左只会后上比我...如果可以上菜个时话我知,唔洗我问会更好,之后店家亦后补比左2只我,有诚意既!- 煎饺似蒸熟左先再煎下个底,唔香唔脆,只系好似做样上色咁。蒸饺就熟既,每只都好似开盲盒咁,只只都唔同就系无牛肉芫茜,反而出现左系煎饺度。馅就基本好似差唔多味咁,我地每人第一粒都系成粒啪,食左好耐都系凭洋葱大葱黑椒去估食紧咩,之后每只都要咬开一半望下先知系咩馅...不论蒸定煎,都系皮馅分离,个皮好干硬身,幸好仲有啲肉汁~小食正常,但唔建议叫鸡翼。拌面我无试到就唔
而食物方面真系要再落下功夫。

叫左2个全日餐, overall 就以下啦

蒸饺: 牛肉芫茜 x5
芝麻拌面
小食: 中华沙律,蒜香鸡翼,香脆萝卜干,酸辣凤爪
饮品: 豆浆,桂花乌龙茶
(本身2杯都豆浆, 但真系唔好饮, 另一杯换左茶)

煎饺似蒸熟左先再煎下个底,唔香唔脆,只系好似做样上色咁。
不论蒸定煎,都系皮馅分离,个皮好干硬身,幸好仲有啲肉汁~
小食正常,但唔建议叫鸡翼。
拌面我无试到就唔作评论喇。

呢个价钱有咁既份量,抵食既~ 但连同质素去睇,会有更好既选择。
2024-01-17