2018-11-22
今日中午约咗朋友去荃湾取东西, 途经荃湾广场附近, 正直lunch time, 商场内太多人, 结果去咗商场侧边条街揾嘢食。结果拣咗一间叫Cossi 的西餐厅作为今日的午餐, 内里装修分两层, 我被安排坐楼下位置,楼底高,装修实而不华, 有种好relax的感觉……坐低之后,我 order咗午餐set A, 烤龙眼肉野菌芝士汉堡包配薯条, 套餐包括是日餐汤、面包 、主食、甜品及饮品, 今日的餐汤是甘笋汤, 个汤好好饮,因为甘笋味好浓, 面包就略嫌焗得唔够脆, 主食上枱后闻到好香的碳烧烤味, 龙虾肉好大旧, 食完饭𩠌上tiramisu甜品, 饭后我叫了一杯热咖啡 ,好正!午餐的份量略嫌细咗啲,女仔食就啱啱好,男仔就可能唔够了, 不过65蚊一个咁好质素嘅午餐真系好抵,赞!