2019-01-30 275 浏览
今日嚟到呢间离佐敦站5分钟脚程嘅鱻88食Omakase,庆祝朋友嘅生日。果然冇拣错,餐厅服务好、食物质素高!Omakase嘅意思系厨师会根据季节时令嘅食材去,通常都系由冷盘开始上,越浓味嘅食物越后上,全程由厨师发板😋餐厅整个环境都好舒适,十足十系日本,中间有bar枱睇到师傅嘅功架,亦有卡位同房间,有空间安安静静同朋友食饭倾计。一坐低就为我哋准备咗绿茶🍵热辣辣茶味又好香。今日厨师就为我哋准备咗牛油果软壳蟹沙律为前菜,软壳蟹好鲜味,加上油醋汁(橄榄油+黑醋)、新鲜嘅牛油果🥑,非常开胃!跟住上嘅系活海鳗博多,呢个博多上面放咗煎香嘅鳗鱼,下面就系鲜虾胶同芝麻,够晒口感,鳗鱼亦够晒鲜,一啲都唔会腥,好好味接住系新鲜嘅刺身🍣分别系三文鱼、帆立贝同平政,三个都超级鲜😋最后上嘅蒲烧活海鳗鱼丼(三食)绝对系今晚嘅主角,可以选三种食法:单吃、配上葱/芥末/紫菜碎、加上鲣鱼汤,单吃已经好好食,个人觉得第二种食法更能带出鳗鱼鲜味!除咗食物,呢度服务都一流!店员不时睇我哋有冇需要,上每一碟嘅菜式时都细心介绍食物😍埋单人均$450左右,以餐厅同食物质素嚟讲,价钱非常合理,绝对会再嚟!

一坐低就为我哋准备咗绿茶🍵热辣辣茶味又好香。
绿茶

牛油果软壳蟹沙律

活海鳗博多

平政(三切) 、帆立贝(一客) 、三文鱼(三切)

蒲烧活海鳗鱼丼(三食)

牛油果软壳蟹沙律
蒲烧活海鳗鱼丼(三食)
  • 蒲烧活海鳗鱼丼(三食)