2022-11-05 1050 浏览
等咗咁耐终于终于食到船街名店22ships点解一直食唔到,因为午市唔开、无得book位 只可以walk-in 而又经常full(系湾仔食饭 我唔会排队啰🫠更何况只系”平民style”西班牙菜)食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:味道出色既,presentation精致,feel到厨师系好花心机去设计同准备每一道菜式。唔逐道𩠌讲so far我嗌既每一样野我都觉得系好好食,不过可能我唔系外国人胃口,亦都冇嗌酒,所以其实未食饱已经觉得漏。价钱⭐️⭐️ : 第一次见menu无价钱,系有少少觉得唔comfortable。虽然有啲item睇落under$100看似抵食(橄榄果啲),但其实大部份都几overpriced, 例如第一张相入面个uni toast成$300一块,张相果到值$900…个croquettas $100两粒..最后埋单$1800,没有食饱 但济既。服务⭐️⭐️⭐️:个waitress又狂吹我地落order,落完一次又问、落完一次又问,感觉我地系咪cheap客咁。礼貌态度一般。环境⭐️⭐️⭐️:铺头细细气氛系warm既西班牙小店,铺面半开放式对住条街几chill, 但无奈哩个$$要比侍应不断行出行入系咁撞,佢平番三
等咗咁耐终于终于食到船街名店22ships

环境⭐️⭐️⭐️:铺头细细气氛系warm既西班牙小店,铺面半开放式对住条街几chill, 但无奈哩个$$要比侍应不断行出行入系咁撞,佢平番三份一既话件事会舒服好多

Overall ⭐️⭐️⭐️:好好食 但一次就够,综合环境、服务、食物份量,Overprice到一个点,绝对唔「平民」,如果嗌啲tapas饮下酒还好既,正餐就不了。舖头嘅配套感觉嘥咗厨师嘅才华。
  • Suckling pig
  • Octopus