2021-03-10
旺角登打士街广场出名多楼上Cafe,今日误打误撞去咗呢一间叫做部屋咖啡室,估唔到有惊喜🤩见到都坐满人咁济,应该都唔错☺️结果不出所料,野食好ok㖞😉我同朋友懒得谂,就叫咗个Combo二人餐($308)有得拣一个意粉/饭、一个10吋pizza、炸蟹饼同两杯野饮,当然叫特饮就另外加钱啦🤪炸蟹饼有六粒,外型好似麦乐鸡!估唔到分量系咁多,因为通常二人餐都系得四粒,所以好抵食,而且蟹饼入边都有几多蟹柳丝,口感都唔错🥰意粉我哋叫咗个香辣虎虾海鲜意粉,呢个意粉好好味😋只虎虾大大只,竹笙非常之弹牙,食得出好新鲜!另外海鲜仲有八爪鱼、青口、蚬肉,都几丰富!而且仲有大抵片蘑菇,非常知足料👍🏻至尊辣肉肠Pizza :Pizza香喷喷热辣辣,佢嘅外皮好脆口,一啖咬落去,上面既芝士仲会拉丝,个面仲要烤到金黄色,真系好好味,净系食Pizza我都会再嚟两杯嘢饮方面就叫咗一杯冻朱古力同一杯热百香果红茶,开头以为单纯只有红茶,但估唔到入边有一啲椰果条,所以劲有咬口。同埋我好钟意食椰果,呢杯红茶好得我欢心❤️其实呢间Cafe除咗食嘢之外,佢有个board game嘅corner,我见到游戏款式都几多,系一个好好消磨时间嘅好地
其实呢间Cafe除咗食嘢之外,佢有个board game嘅corner,我见到游戏款式都几多,系一个好好消磨时间嘅好地方😎