2010-09-23 36 浏览
Lunch time已经挂咗3号风球,又落紧雨。走咗去唔驶拎遮都得的信德味千食晏。去到将近1点,3个人连埋小妹,等咗大约15分钟。坐低睇吓个menu,都唔知食乜好。啲套餐是指定的面或饭再并小食,无得自由佩搭。拣好了,点知要落单,个店员姐姐,叫极都无反应,顾住“禁”电脑,执枱,都唔落单先,几差。小妹拣咗叉烧乌冬并饺子,另加一个天妇罗炸虾,同事就点了咖哩猪扖饭餐咁。叉烧乌冬啲乌冬好滑又烟韧,个汤啲味都ok,叉烧一般啦。饺子馅都几爽,不过再硬身一点,脆一些仲好。天妇罗炸虾味都ok,无比酱油我㖞,同事上次嚟食都有比。问返果个店员姐姐,点知佢话今次无跟,同事话即系点,我地想要比啲得唔得。我都系头一次见到呢个同事咁“MAN”咋,平时佢好少出声,好多事都无所谓。有时,有要求同原则系好事。之后,另一个店员话可以比啲酱油我地。估唔到拎少少酱油都咁麻烦,呢啲服务真系差!!啲嘢食都ok好,服务就oh no!

叉烧乌冬啲乌冬好滑又烟韧,个汤啲味都ok,叉烧一般啦。

饺子馅都几爽,不过再硬身一点,脆一些仲好。

啲嘢食都ok好,服务就oh no!
好滑又烟韧嘅乌冬
平平无奇的天妇罗炸虾