2016-10-24 742 浏览
今日同朋友一齐去庆祝生日谂左好耐食乜又有5个人 于是就决定食大排挡叫d小菜一齐share食😋好彩时间都算早大约7点左右到左一到就有位坐啦~我地坐左系楼上地方都几大坐得几舒服 于是我地就叫左4碟小菜同埋3个白饭黎share食🤘🏻佢虽然唔包野饮但系就有免费既茶同水任斟~野食上得有dd慢 可能系即整既关系啦第1道菜就系蜜糖蒜香牛柳粒($83)佢一上枱就系啱啱炒起既 牛柳粒同埋薯仔上面有一层香喷喷既炸蒜😋然后牛柳粒同薯仔捞埋d蜜糖汁简直系完美😆虽然佢系甜甜地既但系都好啱送饭 而且d薯仔好似轻轻炸过加埋d蜜糖汁食起甜甜地好似蕃薯咁既味好特别跟手好快就上左第2道菜-椒盐炒鲜鱿($88)呢碟鲜鱿炸得脆卜卜超级好食然后加埋d椒盐炒起劲香又惹味佢仲跟左碟少少既喼汁 点埋黎食竟然更加好味有少少酸酸地真系超开胃 佢炒个阵应该都落左少少蒜所以食起黎好香😛但唯一美中不足既就系d鲜鱿得好少但价钱就相对比较贵隔左阵上埋第3道菜-肥牛粉丝煲($75)个煲一上枱既时间系热辣辣既同埋洋葱同大葱味好香 d粉丝捞埋d汁食超级好味送饭又系一流既 但又唔会话好咸 而d肥牛都好软腍腍唔会话因为煲太耐而变硬左~~最尾就系比较清既西兰
第1道菜就系蜜糖蒜香牛柳粒($83)
蜜糖蒜香牛柳粒
跟手好快就上左第2道菜-椒盐炒鲜鱿($88)
椒盐炒鲜鱿
隔左阵上埋第3道菜-肥牛粉丝煲($75)
肥牛粉丝煲
最尾就系比较清既西兰花炒花枝($83)
西兰花炒花枝
呢味菜系比较清淡既所以跟左碟虾酱仔但都好食 落左少少蒜去炒令到个𩠌更香而d花枝都唔会话好韧夹口得黎都算系腍既 d西兰花就比较硬左少少但系用呢道菜黎总结都算唔错 因为清清地又系菜会比较健康☺️
总括呢间大排挡食物份量唔多但系味道好好 而且店面坐得好舒服店员态度都唔错 下次多人既话会再黎食过👍🏻
蜜糖蒜香牛柳粒
椒盐炒鲜鱿