今日嚟到沙田第一城探朋友,夜晚喺度食埋嘢先走。商场都多餐厅但好多系连锁集团,见到呢间小店经营嘅西餐厅menu几吸引,就食呢间。.佢menu每个月会转款式,有啲就固定每个月都供应。我哋拣咗「纽西兰牛肋条配芥末籽烧汁」及「黑松露菌鸡肉pizza」。晚餐包一杯咖啡或花茶/红茶,我拣咗一杯热嘅茉莉花茶。.呢间餐厅系有个open area 坐大堂位置,几空旷,都坐得几舒服,一啲都唔迫。.纽西兰牛肋条配芥末籽烧汁 —牛肋条份量都唔少,而且全部都炆得好淋好入味!佢个酱汁好好食,系餐厅自家调配出嚟。伴碟有烧茄子及焗薯,茄子烧过好香,亦有用香草调味过;而焗薯表面香脆,入面嘅薯仔都入味,好食。.黑松露菌鸡肉pizza —热辣辣新鲜焗出嚟真系好香!薄饼边好软熟,一啲都唔硬;整个pizza都布满好多馅料!好多黑松露酱、野菌及鸡肉,黑松露味好出,口感好丰富!表面仲有大量芝士,每啖都有拉丝,好满足。.另外,我杯茉莉花茶都几好饮,几香,亦好大杯。.呢间餐厅嘅食物有水准,会下次再嚟帮衬👍🏻
2031 浏览

纽西兰牛肋条配芥末籽烧汁 —
牛肋条份量都唔少,而且全部都炆得好淋好入味!
佢个酱汁好好食,系餐厅自家调配出嚟。
伴碟有烧茄子及焗薯,
茄子烧过好香,亦有用香草调味过;
而焗薯表面香脆,入面嘅薯仔都入味,好食。

黑松露菌鸡肉pizza —
热辣辣新鲜焗出嚟真系好香!
薄饼边好软熟,一啲都唔硬;
表面仲有大量芝士,每啖都有拉丝,好满足。

另外,我杯茉莉花茶都几好饮,几香,亦好大杯。
呢间餐厅嘅食物有水准,会下次再嚟帮衬👍🏻
2024-10-21