2023-09-27
今日Duck哥🦆约咗个朋友吹水,佢推介诺士佛台一间西餐厅“寝宫”🫢,话有美酒佳肴之余,仲有Beer Pong🥛、桌球枱🎱及飞镖靶🎯等娱乐设施,有得食又有得玩,我当然冇异议😆。餐厅装修富情调🥰,以深蓝色🔵方主色,地方宽敞,座位阔落,又多打卡位📸,又有一人秋千,感觉好chill😍。香辣白酒罗勒蚬肉扁意粉 $198蚬肉🦪新鲜肥美又无沙,用上白酒🍶、罗勒🌱及辣椒🌶一齐煮,味道非常香辣惹味😋,扁意粉🍝软硬适中。每食一啖都充满鲜辣味,味道渗入每个味蕾,越食越辣🌶,越辣越想食🤤。黑松露牛肝菌意大利饭 $208意大利饭🍛煮得非常好,做到外层软滑,中间微硬,口感一流😋。黑松露🍄味道香浓,整体口感非常creamy🥰,忍唔住一口接一口,直至清盘为止,感觉非常满足😍。葱爆牛柳粒 $138牛柳粒🐂一口一粒,口感软腍带牛肉香味😋,用干葱爆香后,加埋杂菇🍄、原粒薯仔🥔及牛柳粒🐂再炒香,惹味又香口😋。总括而言,餐厅服务贴心❤️,食物高水准,环境气氛一流。讲真,一间能够做到食物有质素嘅打卡餐厅真系唔多,真心推介。后记:大家可能觉得奇怪,明明去酒吧同朋友吹水🍻,但系竟然一杯酒都冇叫😔,原因系朋友今日唔饮得酒🥲,我又费
香辣白酒罗勒蚬肉扁意粉 $198
黑松露牛肝菌意大利饭 $208
葱爆牛柳粒 $138
后记:大家可能觉得奇怪,明明去酒吧同朋友吹水🍻,但系竟然一杯酒都冇叫😔,原因系朋友今日唔饮得酒🥲,我又费事一个人饮😅,但系望见好多Signature 嘅Cocktail 好似四大美人(4️⃣种唔同嘅酒🍶),杨枝甘露(都系就酒嚟,用梅酒做底🥃)等,我真系好想试下,Duck哥🦆已约好朋友下次再嚟。