2023-08-16 1236 浏览
观塘裕民坊商场YM2连接室内有盖巴士站,可以凉住冷气等巴士真系好正。前几日我见咁啱miss左班车,就决定喺附近医医肚,点知就俾我地食到呢间水准好高、但价钱亲民嘅泰国菜「水门鸡饭」!呢度铺位唔算好大,但新装修嘅关系好光猛舒服。餐厅虽然主打鸡饭,但餐牌都有唔少其他泰国菜嘅选择。俾大家望下个menu先~既然呢度招牌菜系水门鸡饭,但呢度原来仲可以选择双拼炸鸡,又可以加$10 upgrade鸡腿肉,一于试下!先讲炸鸡:炸得外层好香好热好脆,但里面嘅鸡肉仍然好juicy。而水门鸡就好滑好有鸡味,配合埋啲酱汁同油饭一齐食真系好惹味!另一个主食我地就食左凤尾虾炒金边粉。呢碟金边粉份量颇大,卖相吸引,而且唔会炒得太油。值得一赞系啲虾肉几爽口弹牙,一啲都唔会霉。呢度嘅甜品有我每次去泰国旅行一定食嘅芒果糯米饭。我最怕啲芒果好酸或者啲肉多渣,但好彩呢度嘅芒果质素颇高,而糯米饭亦唔会太甜!饮品方面,我地叫左一杯芒果冰、一杯龙眼水。两杯饮品都冰透心凉,而且唔会死甜,唔错!总结:呢间餐厅食物质素好,价钱亲民,值得推荐。
呢度铺位唔算好大,但新装修嘅关系好光猛舒服。

凤尾虾炒金边粉

芒果糯米饭

芒果冰

总结:呢间餐厅食物质素好,价钱亲民,值得推荐。

凤尾虾炒金边粉
芒果糯米饭